Raapjes, héérlijk in stoofpotjes of curry’s!

foto(17)

Er staat een nieuw gerechtje online, namelijk een Indiase curry met raapjes. Een typische wintergroente…

 Voor de komst van de aardappel was de raap, zoals zoveel andere ‘vergeten groente’ onmisbaar in de onze keuken. Rapen bestaan in zeer veel variëteiten, de best gekende is de meiraap (paars-wit). Rapen kan je koken, stomen, in de puree stampen, frituren, opvullen,… maar je kan ze ook rauw verwerken in een salade. Dan hebben ze iets ‘radijs’achtigs.

Rapen zijn enorm caloriearm en zijn rijk aan vitamine C, vitamine B1 en B2, vitamine A, calcium, fosfor en ijzer.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s