10710519_913242175372061_2830158127092121430_n

Couscous/groentenburger

150 gr couscous
1 bouillonblokje (groente)
1 blik kikkererwten
1 el tarwemeel (of bloem)
2 sjalotjes
2 teentjes look
3 el mais
1 zoete paprika fijngesneden
1/2 courgette fijngesneden
1 eetlepel paprikapoeder
peper en zout
5 zoete aardappelen
1 tl curry
1 el agavesiroop of honing
enkele takjes verse tijm
1 rode ui in ringen gesneden
afwerking: rode bietscheuten

| 1. Maak de couscous klaar met een bouillonblokje. Gebruik evenveel couscous als kokend water. Giet het water op de couscous en dek 5 min. af.

| 2. Laat de kikkererwten uitlekken. Mix grof met een staafmixer of plet met een vork. Meng er het tarwemeel onder.

| 3. Stoof de sjalotten, de look, de mais, de zoete paprika en de courgette even aan in een klein beetje olijfolie. Kruiden met peper en zout.

| 4. Doe de massa bij de kikkererwten en goed kruiden met peper en zout en de paprikapoeder. Voeg de couscous toe en meng goed.

| 5. Rol bolletjes van de massa en druk plat tot er een ‘burger’ ontstaat.

| 6. Bak de burgers mooi bruin in een pan met wat olijfolie. Haal de burgers uit de pan en bak de schijfjes rode ajuin even kort aan.

Zoete aardappel

| 1. Schil de zoete aardappel en kook tot hij zacht is. Giet het water af en plet tot een mooie massa. Voeg er naar smaak de agavesiroop of de honing aan toe, met de takjes tijm, de curry en het peper en zout. De zoete aardappel heeft redelijk wat kruiding nodig.

Serveer met de uiringen en wat rode bietscheuten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s