Quinoasalade

10979_900324023330543_6181876280275791583_n

125 gr quinoa (2 pers)
1/2 gele courgette
1 rode biet (gekookt)
1 rode ui
1 zoete aardappel
1 grote el rozijnen
1 el zonnebloempitten
1 el sesamzaadjes
2 groenten bouillonblokjes
2 handjes platte peterselie grof gehakt
1 teentje look
peper & zout
1 tl komijnpoeder
1 el olijfolie
2 el appelazijn
2 el granaatappelazijn ( = een zoete dikke balsamicoazijn)

| 1. Kook de quinoa in 2,5 dl water met de 2 bouillonblokjes. Af en toe doorroeren. Haal van het vuur als al het water geabsorbeerd is. Respecteer de kooktijd van de quinoa op de verpakking.

| 2. Snij de zoete aardappel in blokjes en kook in water tot ze gaar zijn. Laat daarna afkoelen.

| 3. Snij de rode biet en de courgette in blokjes en doe in een kom, samen met de grof gehakte platte peterselie.

| 4. Snij de rode ui in schijfjes en bak lichtjes aan in een pan met een teentje look en wat olijfolie. Kruiden met wat komijnpoeder. Laat even afkoelen en doe bij de andere groenten in de kom. Voeg ook de afgekoelde zoete aardappel toe.

| 5. Meng er de lauwe quinoa onder samen met de sesamzaadjes, zonnebloempitten en rozijnen.

| 6. Breng op smaak met peper, zout, granaatappelazijn, olijfolie en de appelazijn.

[TIP]
Volgende ingrediënten vormen ook een heel goede match met quinoa: geraspte citroenschil, gember, chilipeper, sesamzaadjes, kardemon, verse munt, koriander of peterselie.

Je kan eventueel ook wat lente ui, nootjes, gestoofde paprika en fetakaas toevoegen aan dit gerecht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s