Balletjes op Marokkaanse wijze & gepocheerd ei

10645313_927501447279467_8945252892044917037_n

500 gr lamsgehakt
1 el komijn
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 volle theelepel mosterd
3 blaadjes verse munt, fijngehakt
1 ei
2 beschuiten, verkruimeld of 3 el paneermeel
peper & zout

2 ajuinen
1 courgette
1 aubergine
1/2 rode chilipeper
2 el kaneel – naar smaak toevoegen
1 el cayennepeper
2 el paprikapoeder
1 el korianderpoeder
2 el komijnpoeder
1 tl kurkuma
TIP: 2 el Garam Masala kruiden (Albert Heijn)
1 blik kikkererwten
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
2 tl tomatenpuree
1 tl maizena (om te dikken)
1 ei
water
scheut azijn
1 blik linzen

Balletjes

I 1. Meng in een kom het gehakt met 2 teentjes knoflook, mosterd, munt, ei, beschuit en breng goed op smaak met peper en zout en komijn. Vorm balletjes van het gehakt. Hoeveelheid afhankelijk van de grootte.

I 2. Bak de balletjes kort aan met een teentje look. Ze moeten niet uitgebakken zijn.

Saus

I 1. Versnipper de ui en de look en fruit aan in een stoofpot. Meng er de kruiden onder. TIP: extra lekker met 2 el GARAM MASALA kruiden!

I 2. Snij de courgette en de aubergine in blokjes en laat even meestoven bij de ajuin en de look. Snij ook de pepper fijn en voeg toe.

I 3. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de kikkererwten toe. Laat even sudderen. Doe de maïzena in een potje met een beetje water en klop los. Voeg daarna bij de saus en laat even inkoken. Goed roeren. Voeg de laatste 5 minuten de gehaktballetjes toe en laat nog even meekoken.

Ei

Laat water koken met een goede scheut azijn.
Breek voorzichtig het ei open en schep het eiwit over de dooier. Laat 2min. koken en haal daarna voorzichtig uit het water met een spatel.
_

I 4. Serveer de saus met de balletjes in een diep bord, bij voorkeur met linzen (ik heb er genomen uit blik, even lekker!) en werk af met het gepocheerd eitjes.

TIP:
Garam Masala kruiden zijn kruiden die gebruikt worden in curry’s. Het bevat een mengeling van geroosterde specerijen uit India. Korianderzaad, komijnzaad, paprika, zwarte peper, kaneel, korianderblad, laurierblad, kruidnagel en cayennepeper zijn de ingrediënten. Ik koop de kruiden in Albert Heijn.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s