Banaan/roggekoekjes met kokos

foto(107)

Vandaag heb ik gezonde banaan/roggekoekjes klaargemaakt. Lekker, en héél snel klaar. Ik wil er wel even bij zeggen dat deze soort koekjes niet echt krokant zijn! Ze zijn eerder heel zacht omdat ze gemaakt zijn op basis van banaan. Dus wie denkt dat het een knapperig tussendoortje is, moet ik helaas teleurstellen. Maar ik vind ze echt heel lekker, als gezonde variant…

Je kan er ook nog stukjes chocolade onder mengen, of een handvol geplette nootjes of enkele rozijnen. Ik heb gekozen voor cranberries omdat die een zoete smaak afgeven. Heel lekker in deze koekjes.

Wat heb je nodig voor een 10-tal koekjes:

90 gram roggevlokken (havermout kan ook maar dan zijn ze nog iets slapper)
2 (rijpe) bananen
2 el gedroogde cranberries (veenbes) of rozijnen
3 el kokosrasp

optie: honing of agave

Tip: voor wie het graag wat zoeter heeft: voeg nog 1 el agavesiroop of honing toe, héérlijk.

| 1. Verwarm je oven voor op 180 graden. Plet de bananen met een vork en meng er vervolgens de andere ingrediënten onder. Als je een reep chocolade gebruikt, hak je deze in kleine stukjes.

| 2. Maak vervolgens met een lepel kleine koekjes op de bakplaat. Druk een klein beetje plat. Zet de koekjes vervolgens voor ongeveer 20 min. minuten in de oven (tot ze beginnen te kleuren).

Nogmaals: dit zijn geen krokante koekjes. Maar wel iets krokanter met roggevlokken dan met havermout.


[TIP]
Ook lekker als ontbijt bij een potje koffie of een thee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s