Brunch 1

10386359_910389262324019_4605565136384684961_n

Waarom niet eens brunchen? Lekker lang blijven liggen in bed en dan genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijt.

Op het menu:

– Lauw waterdrankje met citroen
– Shotje tarwegras met water
– Wortel/broccoli/appeljuice – zie ‘juices’
– Granola met vers fruit (vijgen, kiwi, appelsien) en yoghurt
– Boekweitflensjes met kokosmelk en rode vruchten – zie ‘snacks’

Hier alvast het recept van mijn granola, heel simpel te maken en bovendien enorm lekker. Het lijkt op muesli, maar het is veel gezonder en bevat enkel natuurlijke suikers.

100 gr havermout vlokken
50 gr quinoa zaden (ongekookt)
50 gr quinoa vlokken
30 gr pompoenpitten of zonnebloempitten
30 gr walnoten (gekneusd)
30 gr pecannoten of cashewnoten (gekneusd)
25 gr sesamzaadjes
1 tl kaneel
50 gr kokosrasp
eventueel een lepeltje kokossuiker
een snuifje zout
1 el kokosolie
150 gr vloeibare honing

Achteraf toevoegen: 3 el rozijnen en wat gedroogd fruit naar keuze.

Verwarm de oven voor op 165°C.

| 1. Meng alle droge ingrediënten onder elkaar in een grote kom (behalve de rozijnen en het gedroogd fruit.

| 2. Laat de kokosolie in een pannetje smelten op laag vuur en voeg de honing toe. Roer goed door.

| 3. Meng nu het vloeibare mengsel door de granola in de kom. Zorg dat alles goed aan elkaar plakt. Je zal ‘brokjes’ krijgen.

| 4. Verdeel de granola over de bakplaat (ongeveer 1.5 cm dikte) en zet in de oven. Bak het gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 165°C. Roer zeker om de 5 min. eens om. Elke oven is verschillend dus steek langer of minder lang in de oven naargelang de snelheid van het bruinen. De granola mag bruinen, maar niet té veel.

| 5. Haal uit de oven en meng er het gedroogd fruit onder samen met de rozijnen. Laat afkoelen.

Lekker met melk, fruit en/of yoghurt!

10659293_910389635657315_6837016882715048662_n

[TIP]
Granola maak je op veel manieren. Hou gewoon rekening met de natte en droge ingrediënten en voeg zaden, noten en superfoods toe naar keuze.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s