Cannelloni met ricotta & champignons

1924356_892754397420839_2250695374219075487_n

Tomatensaus

3 tomaten of 1 bakje kerstomaten
1 sjalot
2 teentjes look
2 ajuinen
1 blik gepelde tomaten
enkele blaadjes verse basilicum
1 el tomatenpuree
100 gr zwarte olijven (zonder pit)
1 scheutje rode wijn
1 el kurkuma
olijfolie

| 1. Plet de look en snij de uien grof.

| 2. Verwarm wat lijfolie in een kookpot en stoof de uien samen met de look goudbruin.

| 3. Giet een scheut rode wijn in de pot en laat de alcohol verdampen.

| 4. Voeg het blik gepelde tomaten en de tomatenpuree toe.

| 5. Snij de olijven fijn, snij de tomaten in stukjes en voeg ze toe samen met enkele blaadjes basilicum.

| 6. Laat het groentemengsel een kwartiertje sudderen.

| 7. Kruid de saus met peper en zout en kurkuma.

| 8. Verwarm de oven voor op 180°c.

Cannellonivulling

500 g ricotta (zachte witte kaas)
100 g Parmezaanse kaas
6 grote champignons
1 sjalot
1 teentje look
1 el gedroogde marjolein
1 el tijm
nootmuskaat
peper & zout
olijfolie
12 ‘buisjes’ cannelloni
100 gr mozzarella (afwerking)

| 1. Snij de champignons en de sjalot heel fijn en laat even aanstoven in een scheutje olijfolie.

| 2. Meng de champignonmengeling met de ricotta.

| 3. Plet de look en voeg die samen met de marjolein, tijm en de parmezaanse kaas (geraspt) toe aan de ricotta.

| 4. Kruiden met redelijk wat peper van de molen, zout en nootmuskaat. (De vulling moet heel krachtig smaken doordat alles in de oven wat smaak verliest). Meng de vulling heel goed.

| 5. Neem een ovenschotel en schep een grote lepel tomatensaus over de bodem van de schaal.

| 6. Schep het ricottamengsel in de spuitzak en vul de cannellonibuisjes of duw het mengsel in de cannelloni met de hand.

| 7. Schik alles op de saus in de ovenschaal en overgiet met de rest van de tomatensaus.

| 8. Bedek met schijfjes mozzarella. Zet 30 min. in de oven op 180°c.

10593074_892754204087525_5587510424287858594_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s