Courgettesoep met tomaat

10599597_891597430869869_736747794788566126_n

1 grote gele courgette
5 romatomaten (langwerpige)
2 ajuinen
4 blokjes magere kippenbouillon
2 teentjes look
olijfolie
peper & zout

| 1. Schil de courgette en snij deze samen met de ajuinen, de look en de tomaten in grove stukken.

| 2. Laat deze groenten enkele minuten stoven in een hoge soepkom met olijfolie, tot deze glazig zijn.

| 3. Voeg er 2.5 l à 3 l (afhankelijk van de grootte van de kom) water aan toe. Als het water kookt doe er dan de bouillonblokjes bij.

| 4. Laat de soep ongeveer 20 minuten koken, tot de courgette gaar is. Mix dan de soep.

| 5. Kruiden met peper (zout is meestal niet nodig omwille van de bouillonblokjes die op zich al zout bevatten).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s