Gebakken watermeloen & feta

10375154_891599170869695_4041741487959171116_n

1 kleine rijpe watermeloen
1 bakje kerstomaatjes
200 gr feta
1 bosje verse basilicum
olijfolie
peper & zout

| 1. Snij de watermeloen in stukken en steek rondjes uit het vruchtvlees met een doorsnee van ongeveer 4 cm en een dikte van 3 cm. Je kan dit doen met behulp van een dresseer cirkel. Bestrooi lichtjes met zout en laat even uitlekken op keukenpapier.

| 2. Snij de tomaatjes in 2 en kruid ze met peper, zout en olijfolie en voeg er enkele gesneden basilicumblaadjes aan toe.

| 3. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de schijfjes watermeloen op een hevig vuur aan beide zijden tot de suikers in de watermeloen beginnen karameliseren. Kruid de watermeloenschijfjes met flink wat peper van de molen en schik ze op de borden.

| 4. Lepel er wat van de tomaten op en verkruimel er enkele brokjes feta over. Werk af met vers geplukte basilicumblaadjes.

| 5. Overgiet met extra vierge olijfolie en draai er nog wat zwarte peper over.

Watermeloen = bevat veel vezels en antioxidanten, is een uitstekende bron van allerlei vitaminen en mineralen. Watermeloen is ook rijk aan kalium, vitamine C en ijzer. Hij bestaat voor 95 procent uit water! Een goede dorstlesser dus in de zomer. Bovendien werkt hij bloeddrukverlagend, en helpt hij de huid ook om cellen die beschadigd zijn door de zon te herstellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s