Gevulde courgette van (lams)gehakt & zoete aardappel

1610786_904595256236753_5886553330604264690_n

Courgette + vulling

1 kg lamsgehakt
2 bol courgettes per persoon (8)
1 blik rode kidneybonen
2 sjalotten
2 teentjes look
1 tomaat
250 gr tomaten in blokjes uit blik
2 el olijfolie
1 tl chilipoeder
2 tl paprikapoeder
2 à 3 tl komijnpoeder
100 gr geraspte kaas

| 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet ook een pot op het vuur met water en laat koken. Snij ondertussen het hoedje (1/4) van de courgette en hol ze uit. Hou het vlees langs de kant. Als alle courgettes uitgehold zijn, blancheer ze dan in het kokend water voor 1 à 2 minuten. Haal ze nadien uit het water en spoel onder koud stromend water. Laat ze uitlekken.

| 2. Maak ondertussen het gehakt klaar – Snij de look en de sjalot in stukjes en fruit aan in een bakpan met olijfolie. Voeg het gehakt toe in de pan en laat garen. Snij ondertussen de tomaat in stukjes en doe ze ook in de pan, samen met het vlees van de courgettes. Laat alles even mee bakken. Goed roeren. Voeg nu de tomatenblokjes uit blik toe met het sap. Als laatste komen de kidneybonen erbij, samen met de kruiden en 50 gr geraspte kaas. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.

| 3. Vul de courgettes met de vleesmengeling. Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de courgettes hier in samen met de hoedjes. Strooi er de rest van de geraspte kaas over en zet in de oven voor 10 minuten.

Puree van zoete aardappel

1 à 1.5 kg zoete aardappelen
50 ml room
sap van 1/2 citroen
peper en zout

| 1. Schil de zoete aardappelen en laat ze koken tot ze gaar zijn. Pureer en meng er de room en het sap van de citroen over. Goed kruiden met peper en zout.

10696372_904543176241961_999896477143443326_n

[TIP]
Het grote voordeel van de zoete aardappel is dat de suikerspiegel niet gaat pieken bij de omzetting van de koolhydraten naar suikers. De aardappel bevat veel voedingsvezels en gezonde vitamines en mineralen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s