Graanrepen

10402428_890508410978771_3746455856694941634_n

130 gr havervlokken (havermout)
60 gr zaden, noten, pitten (vb. lijnzaad, zonnebloempitten, cashewnoten, walnoten,…)
75 gr ontpitte dadels of rozijnen
2 tl geraspte citroen of appelsien
1 el kaneel (optie)
70 gr honing
2 eetlepels water
2 eetlepels kokosolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

| 1. Hak de zaden en noten, dadels of rozijnen, tot een grove mix.

| 2. Meng met de havermout, de citroenrasp en kaneel.

| 3. Verwarm de honing in een pannetje + voeg de kokosolie en het water toe. Laat smelten.

| 4. Doe de havermoutmix erbij en roer tot je een ‘kneedbare’ massa hebt.

| 5. Leg op een bakplaat (op bakpapier) en rol uit tot je een vierkant bekomt van +/- 1cm dik. (overal gelijk)

| 6. Zet 25 à 30 min in de oven op 190°c à 200°c. (Afhankelijk van het type oven)

| 7. Haal uit de oven, snij in repen en laat afkoelen.

[TIP]
Indien de bovenkant té bruin aan het worden is, leg er dan een stuk bakpapier over.

[TIP]
Je kan deze repen maken met allerlei restjes. Je kan er gedroogd fruit aan toevoegen, gelijk welke soort noten, zaden,… Je kan er ook stukjes banaan aan toevoegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s