Hummus met rode kidneybonen

10610469_891058984257047_8442545615827158028_n

1 blik rode bonen (het vocht langs de kant houden)
1 teentje knoflook
sap van een halve citroen
1 el tahin (sesampasta)
2 el olijfolie
1 tl komijn
1 tl cayenne poeder
zout en peper naar smaak

| 1. Voeg alle ingrediënten in een blender, zet het aan tot het een puree wordt en alles goed is gemixt. Heb je meer vocht nodig gebruik een beetje bij beetje het vocht van de rode bonen tot er een smeuïge massa ontstaat. Klaar!

[TIP]

Je kan de hummus tot 5 dagen lang bewaren. Voeg er dan telkens wel weer wat olijfolie aan toe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s