Indiase curry met raapjes

foto(17)

Dit is echt een simpel gerechtje. De groentjes snijden vergt het ‘grootste’ werk, dan laat je het stoofpotje gewoon een 15 à 20-tal min. sudderen, en klaar!

En euh… de combinatie van de curry met raapjes is echt een toppertje!

‘Indiase curry met raapjes’ – 4 à 5 pers.

6 raapjes
2 ajuinen
2 teentjes look

3 el curry (madras) (poeder of pasta) – in de supermarkt Vb. Ducros OF eventueel garam masala poeder. Als je gewone curry gebruikt mag je er ook 4 el aan toevoegen.

6 à 8cm verse gember
2 stengels citroengras
1 verse bussel koriander
2 el korianderpoeder (1 el als je curry madras gebruikt ipv gewone curry)
1 el kurkuma (1 tl als je curry madras gebruikt ipv gewone curry)
1 mespuntje cayennepeper
200 gr mange-tous (peultjes, groene platte bonen, sluimererwten)
1 rode peper
700 è 800 gr kokosmelk
1 kippenbouillonblokje
800 gr kippenfilets
peper en zout

| 1. Was de rapen en snij de in grove stukken. Neem een bakpan en laat olijfolie opwarmen. Doe er de raapjes in en bak ze gedurende 10 min. goed goudbruin. Roer regelmatig om. Zet langs de kant.

| 2. Snij de ajuin en de look fijn en bak glazig aan in olijfolie, samen met de curry madras (of 4 à 5 el gewone curry poeder), het korianderpoeder en de kurkuma. Voeg eventueel een mespuntje cayennepeper toe. Roer goed om. Schil en rasp de gember en voeg toe aan het mengsel.

| 3. Snij de kippenfilets in blokjes en voeg toe aan het mengsel. Roer om. Voeg na ongeveer 3 min. de kokosmelk toe. Voeg ook het kippenbouillonblokje toe.

| 4. Plet het citroengras met het lemmet van een mes en snijd de verse koriander fijn. Voeg het citroengras en de helft van de koriander toe aan het currymengsel en laat 15 min. met het deksel op de pan op een laag vuur stoven. Voeg na 10 min. de mange-tous toe en de laatste 2 min. de gebakken raapjes. Breng op smaak met peper en zout.

| 5. Verwijder de citroengrasstengels en dien op in een mooie grote kom. Snij de pepper fijn en gebruik die als afwerking samen met de rest van de korianderblaadjes

[TIP]
Je kan een foto van een verpakking van de curry madras onderstaand terugvinden. Ik heb alles gevonden in de Albert Heijn, maar je zal de kruiden ook nog in kruidenwinkels of supermarkten zoals Delhaize terugvinden. Het stoofpotje is echt op zijn best met de curry madras. Wat zit er in deze kruidenmengeling: kurkuma, mosterd, koriander, komijn, venkel, paprika, gember, peper, foelie, kardemom en zout.

Je kan ook het garam masala poeder gebruiken in de plaats. Dit bevat een mengeling van koriander, komijn, paprika, zwarte peper, kaneel en kardemom.

[TIP]
Raapjes zijn een wintergroente en geven bijzonder veel smaak aan stoofpotjes of curry’s. Het is een lekkere, gezonde, groente voor in de keuken.

CurryMadras_Eurojars3D.ashx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s