Kabeljauw met venkel & bloemkoolpuree

1554405_891135064249439_8513243611798628506_n

500 gr vaste vis (Bv. kabeljauw, zalm, zeeduivel)
1 venkel
1 sjalot
1 ajuin
1 teentje look
verse peterselie
1 butternut pompoen
2 el gedroogde tijm
2 el honing
1 tl kurkuma ( = geelwortel)
1 tl nootmuskaat
1/2 blokje kruidenbouillon
olijfolie
peper & zout

| 1. Verwarm de oven op 180°c.
Smeer een overnschaal in met olijfolie.

| 2. Snij de pompoen in blokjes van +/- 2 op 2 cm en de ajuin en de look in kleinere stukjes. Voeg er wat peterselie aan toe. Schik in de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en zorg dat de olijfolie rondom de pompoen en de andere groenten/kruiden zit. Kruid met peper en zout en tijm. Giet er de honing over en meng alles.
Zet 25 à 30 min. in de oven. Roer af en toe eens om.

| 3. Snij ondertussen de venkel en de sjalot in kleine blokjes en stoof ze beetgaar op een licht vuurtje zodat ze niet verbranden. Kruid met wat peper en zout. (heeft wat tijd nodig om te garen)

| 3. Kook de bloemkool 10 – 15 min. Giet daarna het water af.

| 4. De bloemkool kruiden met peper, zout, nootmuskaat, 1/2 bouillonblokje en de kurkuma. De bloemkool zal geel kleuren. LET OP: Kurkuma maakt gele vlekken. Wie wil kan hier ook nog een beetje boter aan toevoegen, maar voor mij hoeft dit niet.

| 5. Mix de bloemkool (met een gewone soepmixer) of pureer hem.

| 6. Bak de vis.

| 7. Haal de pompoen uit de oven. (Controleer of die gaar is)

| 8. Schik de bloemkoolpuree op het bord, met daarboven de vis en dan de venkel. Leg de pompoen aan de zijkant.

[TIP]

Wanneer je enkel de pompoen wil gebruiken (zonder de bloemkool, de vis en de venkel) kun je de pompoen met pijnboompitjes bestrooien en wat verkruimelde feta in de laatste 5 minuten van de kooktijd. Serveer met een groene salade van bijvoorbeeld rucola, spinazie en waterkers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s