Linzen met geroosterde groenten & steak

foto(136)

Linzen met geroosterde wortels, pompoen en spruitjes, voor mij blijft het de idéale combinatie. Een perfecte maaltijd als je niet veel zin hebt om te koken. Alles in de oven, linzen koken, even het vlees aanbakken en klaar!

Wat heb je nodig? – 2 pers

250 gr blonde (groene) linzen
+/- 1/2 l water
1 bouillonblokje (groenten)
6 jonge wortelen met loof (smaken beter)
1/4 pompoen
300 gr spruitjes
10 bruine champignons
3 ajuinen
4 el agavesiroop
1 el kurkuma
1 handje rozijnen
peper en zout
olijfolie
1 teentje look
1 gepelde (bio) steak
afwerking: verse peterselie

| 1. Verwarm de oven op 180C°. Neem een ovenschaal. Schil de wortelen en de pompen en snij in blokjes van ongeveer 3 cm. Was de spruitjes, snij de harde top eraf en halveer. Pel de ajuin en snij in schijfjes. Doe alles in de ovenschaal en overgiet rijkelijk met olijfolie en de agavesiroop. Goed kruiden met Kurkuma, peper en zout. Meng alles. Zet ongeveer 35 min. in de oven op 180C°.

| 2. Spoel de linzen onder koud water. Doe alles in een stoofpot en zet onder water. Ongeveer 1 deel linzen op 2 delen water. Voeg het bouillonblokje toe en zet het deksel op de pot. Laat ongeveer 10 min. koken. Regelmatig omroeren, tot al het water is opgenomen. Als de linzen nog te hard zijn, voeg dan water bij tot het water terug is opgenomen en de linzen beetgaar zijn.

| 3. Bak de champignons met een teentje look in wat olijfolie, ongeveer 10 min. voor de groenten klaar zijn. Haal uit de pan, en bak dan het vlees rosé (afhankelijk van de dikte van het vlees, ongeveer 2 min. aan elke kant). Goed kruiden met peper en zout. Laat even rusten in zilverpapier.

| 4. Neem een grote kom en meng de champignons, de linzen en de geroosterde groenten onder elkaar. Meng er nu ook de rozijnen onder. Eventueel nog bij kruiden. Snij het vlees in dunne plakjes en doe er nog wat fleur de sel op. Schik op het bord. Werk af met verse peterselie.

Smakelijk!

[TIP]
Ook enorm lekker om koud te eten als lunch!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s