Linzen met wortel en gebakken zalm

10352318_890222014340744_6835247535824841862_n

200 gr groene linzen
4 wortels
2 rode uien
1 sjalot
1 teentje look
peterselie
kokosolie (of extra vierge olijfolie)
1 dl kokosmelk
1/2 citroen
500gr zalm
peper, zout, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje komijn, 1 el kurkuma

| 1. Spoel de linzen onder koud water. Doe ze daarna in een kom met kokend water. Laat 20 min. koken. (Best is om de linzen eerst een nacht te laten weken)

| 2. Snij ondertussen de wortels, ui, sjalot en de look fijn. Laat de kokosolie smelten en stoof alles samen in een hoge pot tot de wortelen zacht zijn.

| 3. Kruid goed met peper, zout, cayennepeper, komijn en kurkuma en giet er het sap bij van een 1/2 citroen. Overgiet daarna met de kokosmelk. Laat nog even sudderen.

| 4. Giet de linzen af in een vergiet en meng ze daarna bij de groeten. Doe er wat verse peterselie bij.

| 5. Bak de zalm ongeveer 3 min. aan elke kant.

| 6. Leg de linzen op het bord. Schik de zalm op de linzenmengeling en werk af met peterselie.

Linzen = Voorkomen hart- en vaatziekten, werken cholesterolverlagend & vetverlagend, geven minder zin in zoetigheid, bevatten veel antioxidanten, bevorderen de stoelgang.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s