Marokkaanse linzensla & wortel

Ingrediënten:

1 glas zwarte linzen
3 wortelen
1 rode ui
5 pruimen
1 bosje fijngesneden verse munt

Dressing:

1 el komijnzaadjes (geroosterd) of komijnpoeder
1/2 tl kaneel
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl paprikapoeder (gerookt)
1/2 tl korianderpoeder (of verse koriander)
1 mespuntje cayennepeper
1 el agavesiroop of honing
3 el olijfolie
een snuifje zout

Wortelmarinade:

1 el vers geperst citroensap
2 el vers geperst sinaasappelsap
een snuifje zout

| 1. Schil de wortelen en maak sliertjes met een dunrasp of een spiraalsnijder. Doe alle ingrediënten van de wortelmarinade in een kom en voeg de wortels toe. Laat even staan.

| 2. Kook de linzen (zoals aangegeven op de verpakking) – meestal ongeveer 20 min. in water.

| 3. Voeg alle ingrediënten van de dressing samen in een kom en meng goed. Indien je komijnzaadjes gebruikt kan je ze eerst even kort roosteren in een bakpan en ze daarna eens kneuzen met het lemmet van een mes.

| 4. Voeg aan de dressing de warme linzen toe en de wortels in de marinade.

| 5. Snij de pruimen en de ajuinen in schijfjes en meng ze onder de andere ingrediënten. Meng er ook nog wat munt en koriander onder.
Werk eventueel af met hennepzaad, zonnebloempitten en walnoten.


(My New Roots)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s