Mozarellaburger met pesto & gebakken groenten

10568976_892142347482044_865697800313588174_n

2 bruine pistolets
1 bolletje buffelmozarella
1 rode ajuin
1 groene of gele paprika
1 courgette
1 rode peper
1 zakje rucola
1 tomaat
lente ui
peper & zout
tijm
oregano
(zelfgemaakte) pesto

Pesto

40 g parmezaanse kaas (in blok)
30 g basilicum
1⁄2 teentje look
8 cl olijfolie
1⁄4 citroen
30 g pijnboompitten
peper & zout

Neem de blender erbij en voeg daarin enkele ingrediënten samen: de pijnboompitjes, stukjes parmezaanse kaas, de gepelde look en een flinke portie verse basilicum. Schenk er ten slotte de olijfolie bij en mix alles tot een gladde pesto.

Voeg nu het sap van de citroen toe en kruid de pesto met een snuifje zout en wat peper van de molen. Kruid ze naar smaak bij.

Burger

| 1. Snij de paprika en de ui in ringen. Snij ook de rode peper in kleine stukjes (verwijder eerst de zaadjes).

| 2. Stoof alles aan in wat olijfolie. Ongeveer 5 min. Kruiden met een snuifje peper, zout, oregano en tijm.

| 3. Rasp met een dunschiller enkele dunne sliertjes van de courgette. Snij ook de lente ui en de tomaat in kleine stukjes.

| 4. Leg een laagje pesto op het broodje, met daarop een dikke schijf buffelmozarella.

| 5. Verdeel de gestoofde groentjes op de mozarella en werk af met een rolletje van de courgettesliert, wat rucola, enkele stukjes lente ui, tomaat en eventueel nog wat peper en zout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s