Paella met quinoa

foto(135)

500 gr stevige vis(filet) Vb. kabeljauw of koolvis in stukken van +/- 3cm
2 el olijfolie
125 gr chorizo, dunne schijfjes
1 ajuin,
1 rode paprika, in reepjes, zonder zaadjes
300 gr quinoa (afspoelen en laten uitlekken)
een plukje saffraan
700 ml kippenbouillon
100 gr diepvrieserwtjes
500 gr mosselen
platte peterselie, gehakt
citroen, in partjes
snuifje korianderpoeder
lente ui

| 1. Verhit 1 el olijfolie op een middelhoog vuur in een diepe (wok)pan of tajine. Voeg de vis toe en bak deze 2 à 3 min, tot hij bijna gaar is. Neem de vis uit de pan en leg opzij op een bord.

| 2.Voeg de rest van de olijfolie toe en stoof de ajuin 3 à 4 min zacht. Doe de chorizo en de paprika erbij en bak nog 3 min. Voeg de quinoa en de saffraan toe. Kruiden met peper en zout en goed omscheppen. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Sluit de pan of tajine af en kook de quinoa 10 min tot bijna al het vocht is opgenomen. Roer nu de erwtjes erdoor.

| 3. Voeg de vis en de mosselen toe. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat nog 10 à 15 min. pruttelen tot de mosselen open zijn. De andere mosselen gooi je weg.

| 4. Werk af met peterselie, lente ui en de citroenpartjes.

Smakelijk!

[TIP]
Quinoa bevat veel eiwitten, vezels, b-vitamines en de mineralen kalium, magnesium, ijzer en koper. Quinoa is veelzijdig te gebruiken, in je ontbijt als vervanging voor havermout (quinoavlokken), roosteren en er een granola van maken of als rijstvervanger bij de avondmaaltijd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s