Paprika & wortelsoep

10685373_914004598629152_7316881932437968378_n

2 ajuinen
5 dikke wortels
1 tomaat
1 rode paprika
1 klein stronkje selder
optioneel: 1 groen pepertje fijngesneden – pikant!
3 tl rode curry pasta
1 teentje look
2 kippenbouillonblokjes
1 à 1 1/2 liter koud water
125ml kokosmelk (hou wat over voor de afwerking)
peper en zout
1 tl paprikapoeder
afwerking: koriander of peterselie

| 1. Snij de ajuinen, wortels, rode paprika (zonder de zaadlijsten), de tomaat, selder en de look in grove stukken. Stoof alles aan in een beetje olijfolie.

| 2. Voeg het wanneer toe (tot de groenten onder staan) wanneer de groenten glazig zijn.

| 3. Voeg de bouillonblokjes en de rode curry pasta toe. Laat 20min. koken met deksel.

| 4. Laat het 20 minuutjes rustig op het vuur pruttelen.

| 5. Haal de soep van het vuur en mix alles met een staafmixer. Roer er de kokosmelk onder. Mix nog even heel kort. Goed kruiden met peper en zout en de paprikapoeder. Werk af met wat kokosmelk en koriander of peterselie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s