Quinoa met mozarella & salsa verde

foto 1(21)

“Rode quinoa met mozzarella, tomaat & salsa verde” – 1 à
2 pers.

75 gr quinoa (of 1 vol glas) (eerst spoelen)
op 2 volle glazen water (+/- 2 dl)
1 bouillonblokje
2 steeltjes lente uit
10 kleine kerstomaatjes
1/2 blik kikkererwten
1 potje kleine mozarellabolletjes
1 handje cashewnoten (of andere noten)
2 handjes waterkers
enkele blaadjes verse basilicum
2 el verse basilicumpesto (zie onderaan)
afwerking: 1 blaadje basilicum & gepofte quinoa & pompoenpitten

|1. Breng de quinoazaadjes aan de kook op een zacht vuur. Respecteer de gaartijd die op de verpakking vermeld staat. Voeg aan het kookpunt het bouillonblokje toe. Roer af en toe goed om zodat de zaadjes niet aan de bodem blijven plakken. De quinoa moet ‘gaar’ worden.

|2. Neem een kommetje. Snij de lente ui, de kerstomaatjes (1/2), basilicum en de mozarellabolletjes (1/2) en doe in het kommetje. Roer er nu ook de kikkererwten en de cashewnoten onder. Snij de waterkers grof en meng deze ook in de de kom. Meng er 1 à 2 el pesto onder. Kruiden met peper en zout.

|3. Haal nu de quinoa van het vuur (het water moet geabsorbeerd zijn) en laat even afkoelen. Schep dan enkele schepjes in een bord en schik er de verse groentjes met pesto boven.

|4. Werk af met wat peper en zout, wat gepofte quinoa (biowinkel), een blaadje basilicum en wat pompoenbloempitten. Su-per lekker!

Hoe maak je de pesto?

20 gr verse basilicumblaadjes (1 bosje)
20 gr pijnboompitten
20 gr parmezaanse kaas
1 teentje look
2 à 4 el olijfolie
1 snuifje zout
1 snuifje peper

Bereidingswijze:

Rasp de Parmezaanse kaas en schil de knoflook.
Stop de basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas en knoflook in een keukenmachine.
Mix totdat het is vermalen tot een groene massa
Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en mix opnieuw.
Voeg eventueel wat meer olijfolie toe, afhankelijk van hoe dik of dun je de pesto wilt hebben. Voor mij zijn 4 lepels perfect!

[TIP]
Ik bewaar de pesto in een luchtdichte pot zodat ik altijd een lekkere verse pesto bij de hand heb om eventueel te mengen met een courgettepasta, als beleg op een cracker, enz…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s