Ricotta-tomatenpasta met gegrilde courgette

10665958_911668262196119_7163160516326026138_n

Tomatensaus

5 cherrytomaatjes
1 teentje look
2 sjalotten
1/2 rood pepertje
1 blik gepelde tomaten
1 tl kurkuma
1 tl basilicumkruiden
enkele takjes verse tijm
1 tl honing
peper en zout

Rest van de ingrediënten

1 el ricotta
enkele stukjes grof geraspte parmezaan
verse groene pesto (recept: eerder gepost)
1/4 courgette
2 handjes verse platte peterselie
1 handje verse basilicum
volkorenpasta of speltpasta

| 1. Snij de sjalot en de look en het pepertje fijn en laat even stoven in olijfolie. Voeg daarna de tomaat toe (in grove stukken), samen met de rest van de kruiden. Laat even sudderen en voeg dan als laatste de honing toe. Kruiden naar smaak met peper en zout. Haal de verse tijm uit de saus en mix alles tot een gladde massa.

| 2. Kook intussen de pasta al dente.

| 3. Neem een grillpan en smeer de bodem in met een klein beetje olijfolie. Zet op het vuur. Rasp sliertjes van de courgette met een dunschiller en lig in de pan. Laat heel even bakken tot de baklijntjes in de courgette staan. Doe er wat peper en zout op. Haal dan van het vuur en leg apart.

| 3. Haal de pasta van het vuur en giet af. Meng er de tomatensaus, de ricotta, de peterselie en de basilicum onder. Goed roeren en kruiden naar smaak. Werk af met enkele takjes peterselie, wat geraspte parmezaanse kaas, de courgette en enkele druppeltjes groene pesto.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s