Pastinaaksoep

foto.JPG downloaden (179,2 kB)

Pastinaaksoep met appel en curry

3 pastinaken
2 ajuinen
1,5 appels (rode)
1 stronk selder
4 à 5 el currypoeder
3 bouillonblokjes
1,5 liter groentebouillon (water met 3 groenten bouillonblokjes)
peper
zout
1 laurierblaadje
3 takjes tijm
keukentouw

afwerking: pijnboompitten, amandelen, peterselie, cayennepeper

I 1. Snij alle groenten en de appel grof en stoof aan in een stoofpot tot alles glazig geworden is.

I 2. Overgiet met 1,5 liter koud water en voeg 3 bouillonblokjes toe, samen. De tijm en het laurierblaadje neem je bij elkaar en kan je samenbinden met wat keukentouw zodat je het achteraf makkelijk kan verwijderen. Voeg bij de soep.

I 3. Laat 30 min. zacht koken met deksel.

I 4. Haal het kruidentuiltje uit de soep. Mix alles met een staafmixer.

I 5. Meng er de curry, en de peper en het zout onder; roer.

I 6. Rooster ondertussen de pijnboompitten en de amandelnoten tot ze een lichtbruin kleurtje krijgen.

I 7. Presenteer de soep in een diep bord en werk af met wat van de pijnboompitten, de amandelnoten, wat fijngesneden peterselie en een snuifje cayennepeper.

Lekker, lekker, lekker…

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s