Tapa’s – Toast met dipsaus, komkommerrolls, gazpacho

10698704_903633186332960_8995299218490506195_n

HAPJES:

1. ‘Crackers met 3 dippertjes’
2. ‘Opgerolde komkommer met feta en zongedroogde tomaat’
3. ‘Gazpacho met watermeloen’

Crackers

3 el lijnzaad
3 el pompoenpitten
3 el zonnebloempitten
8 el sesamzaad
3 el havermout
170 gr tarwermeel
1 tl bakpoeder
1 1/2 tl zout
2 el kokosolie
125 ml water

| 1. Verwarm de oven voor op 170°C. Doe alle ingrediënten in een komen meng ze onder elkaar. Smeer uit op een bakplaat en duw goed plat met de handen of gebruik een deegrol. Zet 45min. in de oven. Breek met de hand in grove stukken.

Dips

*Guacamole: avocado pletten en kruiden met peper en zout en 1 fijngesneden lente ui door mengen.

*Hummus: 1 blik kikkererwten + 2 lepels tahini + 1 teentje look + peper en zout + 5 el olijfolie in de blender. Afwerken met sesamzaadjes.

*Tomatensalsa:
3 tomaten, in blokjes
1 teentje knoflook, in kleine stukjes
4 blaadjes basilicum, fijn gesneden
2 el olijfolie extra vierge
5 zwarte olijven, fijn gesneden

Alles mengen en presenteren als dip voor op een toastje.
————————————————————————————–
Komkommerrolletjes

3 el griekse yoghurt
15 gr feta
10 half zongedroogde tomaatjes in (look)olie in stukjes
6 zwarte olijven (zonder pit) in stukjes
1 handje versnipperde verse bieslook
1 handje grofgesneden dille
1 komkommer
sap 1/2 citroen
peper en zout

| 1. Snij met een dunrasp sneetjes van de komkommer.

| 2. Meng de rest van de ingrediënten in een kom. Leg met een theelepeltje van de massa aan het begin van de komkommerslierten en rol voorzichtig op. Werk af met een prikkertje.

10622852_903633276332951_6001603624742059720_n

————————————————————————————–
Gazpacho

1/4 watermeloen, in blokjes
1/2 rode paprika, in blokjes
2 tomaten, in blokjes
1 ui, gesnipperd
2 el olijfolie
1 glaasje tomatensap (V8)
1 el balsamicoazijn
peper en zout

| 1. Mix de blokjes watermeloen, paprika en tomaat door elkaar met de ui, de olijfolie en tenslotte het tomatensap zodat een homogene gazpacho ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Zet minstens 1 uur in de koelkast.

10409380_903977082965237_239049730937242007_n

Gen’eat’en zonder zorgen…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s