Venkelsoepje met wortel & venkel

10524742_891117094251236_3347909665321382621_n

3 sjalotten (grof gesneden)
3 grote wortels (grof gesneden)
1 venkel (grof gesneden)
1 stengel selder (grof gesneden)
2 groenten bouillonblokjes
peper & zout
olijfolie
1/2 tot 1 dl kokosmelk (naar eigen smaak toevoegen)

| 1. Stoof de sjalotten en de selder aan in wat olijfolie.
(Gebruik een middelgrote stoofpot)

| 2. Doe er de venkel en wortel bij en laat even meestoven tot ze glazig worden.

| 3. Voeg er 1,5 l KOUD water aan toe.
(Afhankelijk van de grootte van de pot)

| 4. Laat 20 min. koken. Voeg er de 2 bouillonblokjes aan toe.

| 5. Haal van het vuur en mix de soep. Voeg er – naar smaak – de kokosmelk aan toe. Kruid met peper en zout.

| 6. Werk af met enkele druppeltje kokosmelk en een takje van de venkel.

[TIP]

Gebruik voor alle soepen koud water om op het vuur te zetten en laat koken. Zo blijven de vitaminen en de smaken mooi in de groenten zitten en komen ze langzaam vrij tijdens het opwarmen.

Voor water dat je achteraf niet meer gebruikt – bv. bij het koken van aardappelen – gebruik je direct kokend of warm water.

Venkel = Venkel zit vol met vitamine C en ijzer. Naast dat het erg gezond is, wordt venkel ook als medicijn gebruikt. Venkel kalmeert de binnenkant van je maag en darmen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s