Zalm met zeekraal met kokos/tarwekorrels

10687038_910929192270026_6735190741678547041_n

Experimenteer dan eens met het zeekraal. Toegegeven, het klinkt niet echt lekker en het ziet er ook een beetje raar uit, maar geloof mij, het is superlekker in combinatie met volgende ingrediënten…

400 gr zalmfilet
1 pakje zeekraal
3 handjes diepvrieserwten
1 teentje look
1 sjalot
1 bakje Pioppino champignons (lange fijntjes)
1 groen pepertje
1 groentenbouillonblokje
1 bosje platte peterselie
150 gr tarwekorrels
1 doosje kokosmelk
1 blokje visbouillon
1/2 komkommer
1 limoen
1 bosje verse dille
peper en zout
afwerking: enkele gekneusde rode peperbolletjes

| 1. Snij de sjalot, en de look fijn en stoof aan in een beetje olie in een wokpan tot ze glazig zijn. Voeg dan de zeekraal, de erwtjes en de champignons en een fijngesneden groen pepertje toe. Af en toe eens omroeren en goed kruiden met peper en zout.

| 2. Zet ondertussen de tarwekorrels op het vuur: 1 glas tarwekorrels voor 1.5 glazen water. Laat 10 min. koken met een groentenbouillonblokje tot het water opgenomen is. Goed doorroeren.

| 3. Zet een pannetje op het vuur met de kokosmelk. Breng zachtjes aan de kook en voeg er dan het visbouillonblokje aan toe. Rasp de limoen en voeg er ongeveer 1 el zeste aan toe en een beetje sap van de limoen – naar smaak. Goed kruiden met peper. Snij de komkommer in blokjes en voeg bij de kokosmelk. Laat nog even inkoken op een lager vuurtje terwijl je de zalm bakt.

| 4. Bak de zalm in olijfolie.

| 5. Meg het kokosmelk-mengsel onder de tarwe. Snij de dille fijn en meng dit onder de tarwe.

| 6. Schik alles op een bord en werk af met redelijk wat platte peterselie en een beetje gekneusde rode peperbolletjes op de zalm. Doe de tarwe in een afzonderlijk potje voor het serveren.

Zeekraal is goed voor de spijsvertering door de vezels, is goed tegen diabetes, het zorgt voor sterke botten en bevat veel calcium en magnesium. Een echt superfood.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s