Zalmforel in de oven & savooikoolpuree

10628601_905067359522876_5687589676036266295_n

Vis

1 hele gekuiste zalmforel van 700 gr (vers) – reeds gekuist
1 citroen
enkele cherrytomaatjes
1/2 zoete paprika
een goede portie verse oregano
1 sjalot
peper en zout
een scheutje witte wijn

| 1. Verwarm de oven op 180°C. Spoel de vis nog eens onder stromend water en dep af op keukenpapier. Smeer de vis vanbinnen en vanbuiten rijkelijk in met de kappertjesmarinade.

| 2. Vul de vis om met de verse kruiden, de zoete paprika en de sjalot (beiden in sliertjes gesneden). Nog eens kruiden met peper en zout.

| 3. Doe wat olie in een ovenschaal en verdeel er de schijfjes citroen in. Overgiet met een scheutje witte wijn. Leg de vis erboven op. Leg de tomaatjes naast de vis in de ovenschaal. Overgiet deze met wat olie.

| 4. Steek de vis 20 min. in de oven en 5 min. onder de grill.

Marinade

3 el kappertjes
2 el mayonaise (zelfgemaakt)
1 teentje look
een goede portie verse oregano
enkele takjes verse tijm
een goede portie verse peterselie
2 el olijfolie
zeste van 1/2 citroen
peper en zout

| 1. Alles in de blender en mixen maar tot een mooie massa.

Savooikoolpuree

1 preistronk (grof gesneden)
2 sjalotten (grof gesneden)
1 teentje look (grof gesneden)
1 savooikool
een goede portie nootmuskaat
peper en zout

| 1. Stoof de look, de sjalotten en de prei in een stoofpot.

| 2. Haal ondertussen de buitenste bladeren van de savooikool en was de rest. Snij grof in stukken. Voeg alles in de stoofpot en laat stoven zonder deksel (dan blijft de kleur groener).

| 3. De savooikool kruiden met peper en zout en nootmuskaat. Zet er de staafmixer in totdat je een grove puree krijgt. Overheerlijk en gezond!

[TIP]
Aan de buitenkant ziet de zalmforel er uit als een forel, maar vanbinnen is het net zalm en het smaakt ook nog naar zalm. Haal eerst het vel van de vis als je hem uit de oven haalt. Dat gaat makkelijk. Er loopt een grote dikke graat in het midden, maar de vis kan je er ook mooi afhalen. Soms kan het zijn dat je dan nog heel kleine graatjes mee hebt, dus doe het voorzichtig.

1600995_905067742856171_3397327589706341811_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s