Zalmtartare met guacamole

10509752_895090790520533_678301497970745064_n

300 gr verse zalm
3 el walnotenolie
1 à 2 el kappertjes
waterkers
1 tomaat2 avocado’s
1 limoen
1 lente ui
1 tl sesamzaadjes
peper
zout
afwerking: lompviseitjes of zalmeitjes

| 1. Snij de zalmfilet fijn.

| 2. Doe de fijngehakte zalm in een kom, voeg de ui, de walnotenolie, de kappertjes, het zout en wat versgemalen peper toe en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel ook nog wat druppeltjes limoensap toe. Dek de schaal af en zet het zalmmengsel in de koelkast.

| 3. Maak ondertussen de guacamole door de avocado’s te pellen en het vruchtvlees te pletten met een vork. Snij de tomaat en de lente ui fijn en meng onder de avocado. Meng er ook het sap van 1/2 limoen onder. Goed kruiden met peper en zout.

| 4. Neem een bord en leg er een serveerring op. Begin eerst met een dikke laag guacamole en voeg dan de zalm bij, boven de guacamole. Zet eventueel nog wat in de koelkast. Werk af met wat sesamzaadjes, waterkers en zalmeitjes.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s