Zalmtoastjes met guacamole

foto(105)

1 pakje zalm
6 sneetjes brood
olijfolie
1 pakje preischeuten
1 tomaat
1 avocado
sap van 1 limoen
2 stronkjes lente ui
peper en zout

| 1. Neem een middelgrote dresseerring en ‘snij’ rondjes uit het speltbrood. Je zou 2 rondjes uit 1 snede brood moeten kunnen halen. Besmeer de bovenkant van de rondjes in met olijfolie. Verwarm een oven op 180°C en zet de toastjes ongeveer 10 à 15 min. in de oven, tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.

| 2. Maak de guacamole: plet de avocado en snij de tomaat en de lente ui in kleine stukjes. Meng onder de avocado. Goed kruiden met peper, zout en het limoensap. (Begin eerst met het sap van 1/2 limoen, breng op smaak naar keuze).

| 3. Smeer de guacamole op de toastjes en beleg met een stukje zalm en wat preischeuten. Geef het nog een draai van de (zwarte) pepermolen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s