Zoete havermout met appel & kaneel

10647199_904817226214556_3780010580961235849_n

3/4 appel in kleine stukjes (rood) (enkele stukjes ter afwerking)
1 tl kaneel
1 el honing
1 el rozijnen (enkele rozijnen ter afwerking)
250 ml amandelmelk (Alpro, uit de supermarkt)
6 à 7 lepels havermout

| 1. Doe de melk en de havermout in een kommetje en zet 2 min. in de microgolf. Je kan ook eerst de melk aan het koken brengen met de havermout en dan even laten rusten om te dikken.

| 2. Meng er de stukjes appel, de rozijnen, de honing en de kaneel onder.

Sluit de ogen en denk aan een lekkere appeltaart, je proeft het verschil nauwelijks…

[TIP]
Gezondheidsclaims over havermout blijken niet overdreven te zijn: het zit boordevol vezels, wat goed is voor je darmen – die beschouwd worden als het belangrijkste immuunsysteem van je lichaam – en voor je cholesterolgehalte. Het is heel voedzaam en zit wel degelijk boordevol vitamines en mineralen. Het grote voordeel is bovendien dat het veel trage suikers bevat, waardoor het langer voor een verzadigd gevoel zorgt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s