Courgettepasta & (zongedroogde) tomaat

Voor de ‘pasta’:
2 wortels
2 courgetten
een snuifje cayennepeper
een snuifje paprikapoeder
1 teentje knoflook
peper en zout

| 1. Rasp de wortelen en maak er sliertjes van met de spiraalsnijder. Doe hetzelfde met de courgette maar deze hoef je niet te schillen. Doe straks alles in de wok samen met de kruiden en de look en wat olijfolie.

Voor de saus:
1 teentje look versnipperd
1 grote ajuin versnipperd
1 bokaal passata (tomatenpasta)
1 kleine tl kurkuma
10 kleine (half)zongedroogde tomaatjes
1 el olie van de zongedroogde tomaatjes
1 handje verse basilicum grof gesneden
1 handje spinazie
een snuifje chilipoeder
peper en zout

afwerking: geroosterde pijnboompitten (in een pannetje bakken en regelmatig omroeren tot ze wat bruin geworden zijn), enkele stukjes parmezaanse kaas.

| 1. Fruit de ajuin en de look glazig en voeg daarna alle andere ingrediënten toe. Indien je geen brokjes in de saus wil kan je alles mixen en daarna het handje spinazie toevoegen. Voor mij hoeft het niet gemixt te zijn. Laat de saus een kwartiertje sudderen en af en toe goed roeren. Voeg dus op het allerlaatste de spinazie toe. Kruiden naar eigen smaak.

| 2. Doe de courgette en de wortel in de wok samen met de andere ingrediënten en laat beetgaar worden (moet nog knapperig zijn) voor ongeveer 5 min. Af en toe omroeren.

|3. Doe de ‘pasta’ in een kommetje en schep er een lepel van de heerlijke tomatensaus over. Werk af met wat geroosterde pijnboompitten, wat parmezaanse kaas en enkele takjes verse basilicum.

Enjoy… MY FAVORITE dish!

[TIP]
De spiraalsnijder die ik gebruik kan je bestellen op bol.com met deze link:
http://www.bol.com/nl/p/gefu-spirelli-spiraalsnijder-kunststof/9200000022047569/

Plaats een reactie