Kippennoedelssoep met kokos

10517466_905511669478445_1491861199623591462_n

1 1/2 liter kippenbouillon
2 tl verse gember (geraspt)
2 stengels citroengras (in ringetjes gesneden)
1 chilipeper (zaadjes uithalen en fijn snijden)
2 teentjes look (fijn snijden)
3 kippenfilets
200 gr noedels
175 gr minimaïskolfjes (in stukjes snijden)
150 gr champignons (in fijne plakjes gesneden)
1 el sojasaus
2,5 dl à 3 dl kokosmelk
1 paksoi (in reepjes snijden)
1 el groene currypasta
sap van 1 limoen
zeste van 1 limoen
peper & zout
afwerking: bosui en koriander

| 1. Doe de kippenbouillon in een grote pan en voeg de gember, het citroengras, de chilipeper en de knoflook toe en laat koken. Voeg dan de kippenfilets toe en laat ongeveer 15min. gaar worden in het vocht.

| 2. Haal na 15min. de kip uit de pot en leg even langs de kant. Je kan ze al in dunne reepjes snijden als ze wat afgekoeld is.

| 3. Breek de noedels boven de pan in stukken en voeg de maïskolfjes, champignons, de sojasaus en de kokosmelk toe. Laat de soep zachtjes 3 min. koken. Voeg dan ook de currypasta toe. Kruiden met peper en zout.

| 4. Voeg dan de gesneden kippenreepjes toe samen met de paksoi, de limoenzeste en het sap van de limoen. Verwarm de soep nog 2 min.

| 5. Garneer met lente ui en koriander

[TIP]
Paksoi = een langwerpige open kool met groene bladeren en spierwitte bladstelen, van Aziatische origine.De gehele plant is geschikt voor consumptie, zowel de groene (ietwat taaiere) bladeren als de witte, sappige nerven.

Plaats een reactie