Gevulde courgette met feta & pastinaakpuree

AAA

Vulling:

3 halve courgetten
1 rode paprika
2 sjalotten
3 teentjes look
8 champignons
3 el kikkererwten
1 pakje feta kaas
enkele verse takjes dragon

| 1. Verwarm de oven voor op 190°C. Snij de courgetten in 2 en hol met een lepel het binnenste gedeelte uit. Hou langs de kant. Kook de courgetten 2 à 3 min. voor. Haal ze uit het water en hou even langs de kant.

| 2. Snij de sjalotten, de look, de paprika en de champignons in kleine stukken. Stoof aan in olijfolie en doe er de kikkererwten en de binnenkant van de courgette bij. Kruiden met peper en zout. Roer er 1/2 van de fetakaas onder.

| 3. Vul de lege courgetten met het mengsel. Werk af met de overschot van de fetakaas en de verse takjes dragon. Geef nog eens een draai van de pepermolen (zwarte peper).

| 4. Zet de courgetten 20 min. in een oven van 190°C.

Pastinaakpuree:

4 pastinaken
1 eigeel
peper en zout
nootmuskaat
light room
verse peterselie

| 1. Schil de pastinaken en kook gaar in gezouten water.

| 2. Giet het water af en gebruik een aardappelstamper. Meng er het eigeel en de room onder. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Snij de peterselie fijn en meng onder de puree.

Plaats een reactie