Rucola met zalm en tartaar

10689684_913702835325995_4577764017511010870_n

Salade

2 handjes rucola
1/2 avocado gesneden in maandjes
1/4 komkommer gesneden in halve schijven
2 sneetjes gerookte zalm in stukjes
1 el sesamzaad
1 el lijnzaad
1 el rozijnen
1 el zonnebloempitten
1 el walnoten
1/2 limoensap
1 tl olijfolie
peper en zout naar smaak
afwerking: preischeuten

| 1. Doe de sla in een kom en meng er alle ingrediënten onder. Werk af met de Tzatziki en de preischeuten.

Tip: Voeg eventueel nog wat geroosterde pijnboompitten toe en rasp er wat Parmezaanse kaas over.

Tartaar

150 ml Griekse yoghurt
1/4 komkommer
1 teentje knoflook
verse dille of verse peterselie
1 zachtgekookt eitje
sap van 1/4 citroen
olijfolie
peper en zout

Tip: je kan het ei ook weglaten.

| 1. Doe de yoghurt in een pot.

| 2. Snij met een dunrasp sliertjes van de komkommer en laat uitlekken op keukenrol. Je kan de komkommer ook in kleine blokjes snijden.

| 3. Doe de komkommer bij de yoghurt samen met de look (in een lookpers), de dille, het gekookt ei, het sap van de citroen, een scheutje olijfolie en het peper en zout. Meng goed onder elkaar.

[TIP]
Lijnzaad is goed voor de spijsvertering en de stoelgang, omdat de kleine zaadjes heel veel voedingsvezels en veel olie bevatten. Net als in zalm en avocado, zit ook in lijnzaad veel omega 3 vetzuren. In sesamzaad zitten veel eiwitten en mineralen zoals koper en calcium.

Plaats een reactie