Havermout(brood)pudding

10647207_909459022417043_6859487161204048505_n

BRON: http://www.puursuzanne.nl/recepten/tussendoor/havermout-appelcake

Deze bananen-havermoutcake is héél makkelijk te maken en is bovendien echt overheerlijk.

Er is een basisrecept voor het ‘deeg’, waarna je zelf alle extra smaken of ingrediënten kan toevoegen naar wens. Simple as that!

We beginnen met het basisbeslag:

  • 2 bananen
  • 100 gr havermout
  • 120 gr dadels (zonder pit)
  • 1 ei
  • 50 gram amandelen of amandelvlokken
  • 1 tl bakpoeder
  • boter, om de cakevorm in te vetten

Doe de dadels samen met de amandelen of de amandelschilfers, de bananen en de havermout in de blender of werk met een staafmixer. Meng dit tot een egale massa. Voeg daarna het ei en de bakpoeder toe en laat nog even blenden.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

Voeg naar eigen smaak volgende ingrediënten toe als vulling:

  • 1 appel, in kleine stukjes gesneden
  • 50 gr rozijnen (laat deze ongeveer 30 min. weken in warm water)
  • 2 handjes frambozen (in stukjes) of blauwe bessen
  • 1 el kaneel (voeg meer of minder toe naar eigen smaak)
  • 2 eetlepels zwarte chocolade (in kleine stukjes) of cacao nibs (iets bitterder maar gezonder)

Meng de geweekte rozijnen met de stukjes appel en chocolade of cacao nibs in een schaal en strooi er de kaneel over. Alles goed mengen. Voeg nadien het mengsel toe aan het beslag en meng alles nogmaals goed onder elkaar. Vet daarna het bakblik in met boter aan alle kanten.

Schep dan het beslag in het blik en strijk het nog even glad met de achterkant van een eetlepel.  Nu kan  de cake de voorverwarmde oven in voor 30 minuten. Laat de cake goed afkoelen, voordat je hem uit het blik haalt.

[TIP]
Test met een prikkertje of de achterkant van een mes of vork of jouw cake al klaar is. Als er niets meer blijft plakken is ze klaar om af te koelen.

10665859_909445199085092_2479940107594321112_n

Plaats een reactie