1 klein blikje tonijn (in eigen nat)
2 el kikkererwten
1 tl kappertjes
5 cherry (kers) tomaatjes
1 handvol groene boontjes
enkele roosjes brocoli
1 el verse peterselie en enkele sprietjes bieslook
1 citroen
peper & zout
| 1. Giet het sap van de tonijn weg en doe in een grote kom.
| 2. Kook de broccoliroosjes samen met de boontjes ongeveer. 3min in water.
| 2. Doe de kikkererwten en de kappertjes bij de tonijn.
| 3. Snij de tomaatjes in 4 en voeg ze bij de tonijn.
| 4. Laat de brocoli en de boontjes uitlekken en laat even afkoelen.
| 5. Snij de peterselie en de bieslook fijn en doe bij de tonijn. Alles goed kruiden met peper en zout.
| 6. Meng er de boontjes en de broccoli onder.
| 7. Snij de citroen in maantjes en leg ze op het bord. Een klein beetje citroensap op de tonijn maakt het gerecht nog net iets frisser.
[TIP]
Maïs is hier ook heel lekker bij!
… Ik had geen broccoli in huis dus ik heb het deze keer zonder gedaan, maar het geeft wel een echte (frisse) meerwaarde aan de salade…
❤