Falafel met Tzatziki

Falafel

Voor de falafel:

1 blik kikkererwten
1 ajuin
1/2 rode chilipeper
3 el bloem
1 tl bakpoeder
1 tl komijn
1 handje verse peterselie + koriander
1 bescuit
sap van 1/2 citroen
peper en zout

| 1. Meng de kikkererwten, ui, chilipeper, knoflook, peterselie en citroensap door elkaar. Meng de bloem met de bakpoeder en de beschuit erdoor.

| 2. Kruiden met komijn en zout.
Als het mengsel nog wat te nat is voeg je er nog wat bloem bij.

| 3. Maak er ronde of ovale ‘balletjes’ van en bak ze in wat olijfolie in de pan goud bruin.

Voor de Tzatziki:

magere witte yoghurt (hoeveelheid naar keuze)
1 teentje knoflook uitgeperst in de yoghurt
1//3 komkommer (in dunne reepjes met de dunschiller)
peper en zout

|1. Meng alles onder elkaar en serveer bij de Falafel.

Voor de quinoa:

1 hoeveelheid quinoa op 2 hoeveelheden water. Aan de kook brengen met een bouillonblokje tot de quinoa beetgaar is. Ongeveer 12 min. Kruiden met peper, zout, komijnpoeder, korianderpoeder en eventueel wat verse koriander onder mengen.

Smakelijk!

Plaats een reactie