Noedels met gemarineerde zalm in sinaasappelsaus

foto(120)

Wat heb je nodig?

200 gr (soba)(rijst)noedels
1/2 brocoli (roosjes)
100 gr groene asperges
1 handje mange-tous
400 gr zalm (zonder vel)
200 ml versgeperst sinaasappelsap
2 tl vissaus
2 tl sojasaus
1 kl sesamzaadjes (optie)
1 cm geraspte gember
1/2 chilipeper (in ringetjes zonder zaadjes)
2 el sesamolie
2 teentjes look
1 lenteui (in reepjes)
koriander (vers)

| 1. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.

| 2. Maak de marinade als volgt: doe volgende ingrediënten in een kom en meng: gember, look, sinaasappelsap, sojasaus, vissaus, sesamolie, sesamzaadjes en de chilipeper. Snij de zalm in grove stukken en meng onder de marinade. Zet ongeveer 10 min. langs de kant.

| 3. Neem een wokpan en leg de stukken zalm in de pan (zonder de marinade). Bak gaar in ongeveer 3 à 4 minuten. Haal de zalm uit de pan en leg even langs de kant.

| 4. Giet de rest van de marinade in de wokpan en laat ongeveer 1 min. inkoken. Gooi nu de andere groenten (brocoli, mange-tous, asperges) in de pan en laat ongeveer 5 min. garen (beetgaar).

| 5. Meng nu de noedels onder de marinade in de pan en leg de stukken zal erboven op. Werk af met wat lente uitjes, koriander of (zeewier – voor de liefhebbers).

Snel klaar, gezond, lekker… een toppertje van formaat!

Smakelijk.

[TIP]
Maak 1 grote hoeveelheid en schep alles in een grote ronde schaal, zodat iedereen zichzelf kan bedienen. Super gezellig! Zet ook wat extra sojasaus op tafel om te ‘doppen’.

[TIP]
Sobanoedels zijn een gezonder alternatief voor tarwe pasta (mindel cal.) en worden gemaakt van boekweit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s