Noedels met gemarineerde zalm in sinaasappelsaus

foto(120)

Wat heb je nodig?

200 gr (soba)(rijst)noedels
1/2 brocoli (roosjes)
100 gr groene asperges
1 handje mange-tous
400 gr zalm (zonder vel)
200 ml versgeperst sinaasappelsap
2 tl vissaus
2 tl sojasaus
1 kl sesamzaadjes (optie)
1 cm geraspte gember
1/2 chilipeper (in ringetjes zonder zaadjes)
2 el sesamolie
2 teentjes look
1 lenteui (in reepjes)
koriander (vers)

| 1. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.

| 2. Maak de marinade als volgt: doe volgende ingrediënten in een kom en meng: gember, look, sinaasappelsap, sojasaus, vissaus, sesamolie, sesamzaadjes en de chilipeper. Snij de zalm in grove stukken en meng onder de marinade. Zet ongeveer 10 min. langs de kant.

| 3. Neem een wokpan en leg de stukken zalm in de pan (zonder de marinade). Bak gaar in ongeveer 3 à 4 minuten. Haal de zalm uit de pan en leg even langs de kant.

| 4. Giet de rest van de marinade in de wokpan en laat ongeveer 1 min. inkoken. Gooi nu de andere groenten (brocoli, mange-tous, asperges) in de pan en laat ongeveer 5 min. garen (beetgaar).

| 5. Meng nu de noedels onder de marinade in de pan en leg de stukken zal erboven op. Werk af met wat lente uitjes, koriander of (zeewier – voor de liefhebbers).

Snel klaar, gezond, lekker… een toppertje van formaat!

Smakelijk.

[TIP]
Maak 1 grote hoeveelheid en schep alles in een grote ronde schaal, zodat iedereen zichzelf kan bedienen. Super gezellig! Zet ook wat extra sojasaus op tafel om te ‘doppen’.

[TIP]
Sobanoedels zijn een gezonder alternatief voor tarwe pasta (mindel cal.) en worden gemaakt van boekweit.

Plaats een reactie