Ontbijtmuffins met Chiazaad

foto(134)

2 appelen
270 gram speltmeel
75 gram havervlokken
2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
3/4 el kaneel
2 rijpe bananen – geplet
3 el zelfgemaakte appelmoes
125 ml agavesiroop
75 ml kokosolie
2 tl vanille extract (of 1 tl vanillepoeder)
sap en geraspte schil van 1 citroen of van 1 a 2 limoenen
2 el chia zaad
muffinvorm

|1. Verwarm de oven op 180°C. Schil nu de appeltjes voor de appelmoes en snij er fijne schijfjes van. Doe alles in een stoofpotje en laat 15 min. stoven. Laat daarna even afkoelen. Zet alle ingrediënten klaar terwijl de appelmoes aan het afkoelen is.

|2. Meng de droge ingrediënten in een kom en meng de natte ingrediënten (bananen, appelmoes, agavesiroop, kokosolie, vanille en citroen) in een afzonderlijke kom. Doe dan de natte ingrediënten bij de droge en roer nog eens goed alles door elkaar. Voeg daarna de chiazaadjes toe.

|3. Verdeel nu het beslag over de muffinvormen, ongeveer 2/3 vullen. Zet 20 min. in de oven. Test of de muffins gaar zijn door er met een satéstokje in te prikken. Is het stokje proper, dan is de muffin klaar.

[TIP]
Werk af met wat je in huis hebt: gedroogde bessen, zonnebloempitten, pompoenpitten, chiazaadjes, sesamzaadjes, nootjes… Alles kan!

Have a nice & sweet breakfast…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s