Kokoksballetjes

1463909_890700067626272_3650511523823742752_n

200 gr dadels zonder pitten (of rozijnen)
170 gr noten (naar keuze)
2 el rauwe cacao (poeder)
60 gr kokosolie
1 el chiazaad
1 kommetje kokosrasp

Week de dadels 10 min. in water. Mix de noten, kokosolie, cacao en het chiazaad in de blender. Mix alles goed fijn. Doe er de dadels bij en mix nog eens. Doe het mengsel daarna in een kom en laat 10 min. rusten in de koelkast. Maak vervolgens balletjes en draai ze in de kokosrasp.

Laat minstens 1 uur in de koelkast staan.

[TIP]
De balletjes zijn het lekkerst als je ze een uurtje in de diepvries steekt. De buitenkant is dan hard maar de binnenkant nog heerlijk eetbaar. Echt lekker zo!
Je kan de balletjes ook voor een tijdje invriezen!

[TIP]
Je kan de balletjes ook in een fijne notenmengeling rollen. Mix dan een portie noten heel fijn in de blender.

KOKOSOLIE = gemakkelijk afbreekbaar voor de lever, versnelt het metabolisme – wat weer handig is wanneer je wilt afvallen -, wordt niet kankerverwekkend na verhitting, ook geschikt om te frituren.

Plaats een reactie