Tomatensla met ricotta & pesto

10600655_900942926601986_8324013694484363804_n

Tomatensla

1 gele tomaat
1 rode tomaat
1 oranje tomaat
1/4 rode ui
5 zwarte of groene olijven
enkele blaadjes basilicum
peper en zout
1 potje ricotta

| 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Smeer een bakplaat in met de ricotta en goed kruiden met peper en zout. Besprenkel met olijfolie. Zet in de oven voor 10 min.

| 2. Snij de tomaatjes, de ui en de olijven in stukjes en doe in een kom. Kruiden met peper en zout.

| 3. Haal de ricotta uit de oven en leg stukjes bovenop de tomaat.

| 4. Besprenkel met de pesto.

Pesto

60 gr pijnboompitten
80 gr parmezaanse kaas (blok)
40 gr rucola
20 gr verse basilicum
20 gr peterselie
1 teentje look
1 dl olijfolie
sap van 1/2 citroen
peper en zout

| 1. Alles in de blender en klaar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s