Tomatensla met ricotta & pesto

10600655_900942926601986_8324013694484363804_n

Tomatensla

1 gele tomaat
1 rode tomaat
1 oranje tomaat
1/4 rode ui
5 zwarte of groene olijven
enkele blaadjes basilicum
peper en zout
1 potje ricotta

| 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Smeer een bakplaat in met de ricotta en goed kruiden met peper en zout. Besprenkel met olijfolie. Zet in de oven voor 10 min.

| 2. Snij de tomaatjes, de ui en de olijven in stukjes en doe in een kom. Kruiden met peper en zout.

| 3. Haal de ricotta uit de oven en leg stukjes bovenop de tomaat.

| 4. Besprenkel met de pesto.

Pesto

60 gr pijnboompitten
80 gr parmezaanse kaas (blok)
40 gr rucola
20 gr verse basilicum
20 gr peterselie
1 teentje look
1 dl olijfolie
sap van 1/2 citroen
peper en zout

| 1. Alles in de blender en klaar!

Plaats een reactie