Tomatensla
1 gele tomaat
1 rode tomaat
1 oranje tomaat
1/4 rode ui
5 zwarte of groene olijven
enkele blaadjes basilicum
peper en zout
1 potje ricotta
| 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Smeer een bakplaat in met de ricotta en goed kruiden met peper en zout. Besprenkel met olijfolie. Zet in de oven voor 10 min.
| 2. Snij de tomaatjes, de ui en de olijven in stukjes en doe in een kom. Kruiden met peper en zout.
| 3. Haal de ricotta uit de oven en leg stukjes bovenop de tomaat.
| 4. Besprenkel met de pesto.
Pesto
60 gr pijnboompitten
80 gr parmezaanse kaas (blok)
40 gr rucola
20 gr verse basilicum
20 gr peterselie
1 teentje look
1 dl olijfolie
sap van 1/2 citroen
peper en zout
| 1. Alles in de blender en klaar!
❤