Maxim’s granolarepen

foto(126)

Veel te lekker om niet te maken… Je kan ze eten als ontbijt of als gezond tussendoortje.
Laat je niet afschrikken door het aantal ingrediënten. Eens je ze in huis hebt kan je er heel veel kanten mee uit. Ik maak heel veel gerechtjes waarin ik deze superfoods gebruik!

Wat heb je nodig?

1 1/2 (koffie)tas havermout
3/4 tas noten (naar keuze, grof gehakt)
1 tas gehakte dadels (of ander gedroogd fruit)
1 tas kokosrasp
1/2 tas hennepzaad
1/4 tas sesamzaadjes
2 el maanzaadjes
2 tl kaneel
1/2 tl zout
3 rijpe bananen
1/4 tas kokosolie (of olijfolie, zonnebloemolie)
2 tl vanillepoeder of vanille extract
3 el ahornsiroop (of agavesiroop)
2 el chia zaadjes
6 el water
1 vierkante ovenschaal of vierkante cakevorm met een laag boordje

| 1. Verwarm de oven op 180°C.

| 2. Neem een glas en meng het water met het chiazaad. Zet even langs de kant.

| 3. Neem een grote kom en meng de havermout, noten, dadels, kokosrasp, hennepzaad, sesamzaad, maanzaad, kaneel en het zout.

| 4. Doe nu de banaan, de olie (gesmolten en afgekoeld als het kokos is), het vanille extract of de poeder, de ahornsiroop en de chiazaadjes in een blender en mix alles glad. Je kan ook alles platprikken en onder elkaar mengen met een vork. Doe nu alle ‘natte’ ingrediënten bij de droge ingrediënten in de kom en meng alles heel goed onder elkaar.

| 5. Leg bakpapier op de bakvorm en verdeel het mengsel op het bakpapier. Mijn bakvorm heeft een afmeting van 25cm op 30cm). Zorg ervoor dat de dikte van de massa ongeveer 1cm is. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Verdeel met een mes of spatel in repen. Steek de plaat in de oven en bak ongeveer 25 min. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Bewaar ze in een luchtledige doos. Je kan de repen ook invriezen en een half uurtje op voorhand uithalen voor gebruik.

Plaats een reactie