Wortelsoep met gember & kokos

foto(129)

Wanneer het buiten koud en miezerig weer is, is een kom verse warme soep een ideale opwarmer. Soep is lekker, licht, voedzaam en gezond en bovendien één van de weinige voedingswaren die je bijna onbeperkt kunt eten.

500 g worteltjes
1 ajuin
1 cm verse gember
2 el olijfolie (extra vierge)
1 tl gemalen komijn
1 tl curry
1 à 2 groentenbouillonblokje(s)
peper & zout
2 dl kokosmelk (blikje)
1 el limoensap
4 takjes koriander of peterselie

| 1. Schil de wortels en snij deze in grove stukken. Pel en snipper vervolgens de ui en snij een klein beetje gember fijn (ongeveer een theelepel).

| 2. Verhit nu in grote pan de olie en fruit de ui ongeveer 2 minuutjes; roer er vervolgens de kerrie, komijnpoeder en de gember onder.

| 3. Voeg de wortels, een halve liter water en het bouillonblokje toe en breng het aan de kook. Laat 15 tot 20 minuutjes zachtjes doorkoken.

| 4. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Roer de kokosmelk erdoor en voeg vlak voor het opdienen het limoensap toe. Snij de korianderblaadjes fijn en werk daarmee af.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s