Wortelsoep met gember & kokos

foto(129)

Wanneer het buiten koud en miezerig weer is, is een kom verse warme soep een ideale opwarmer. Soep is lekker, licht, voedzaam en gezond en bovendien één van de weinige voedingswaren die je bijna onbeperkt kunt eten.

500 g worteltjes
1 ajuin
1 cm verse gember
2 el olijfolie (extra vierge)
1 tl gemalen komijn
1 tl curry
1 à 2 groentenbouillonblokje(s)
peper & zout
2 dl kokosmelk (blikje)
1 el limoensap
4 takjes koriander of peterselie

| 1. Schil de wortels en snij deze in grove stukken. Pel en snipper vervolgens de ui en snij een klein beetje gember fijn (ongeveer een theelepel).

| 2. Verhit nu in grote pan de olie en fruit de ui ongeveer 2 minuutjes; roer er vervolgens de kerrie, komijnpoeder en de gember onder.

| 3. Voeg de wortels, een halve liter water en het bouillonblokje toe en breng het aan de kook. Laat 15 tot 20 minuutjes zachtjes doorkoken.

| 4. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Roer de kokosmelk erdoor en voeg vlak voor het opdienen het limoensap toe. Snij de korianderblaadjes fijn en werk daarmee af.

Plaats een reactie