Toast geitenkaas & vijgen

1451311_897700613592884_1801998487016475125_n

Een beetje brood af en toe kan geen kwaad… én blijft lekker!

Kies dan best voor speltbrood of zuurdesem brood.

Tomatensoep

3 tomaten
2 ajuinen
2 wortelen
1 stronk selder
1 blik gepelde tomaten
2 bouillonblokjes (groenten & kip)
peper & zout

| 1. Snij alle groenten grof, doe ze in een pot met olijfolie en laat glazig worden.

| 2. Voeg 1l water toe, de bouillonblokjes en de kruiden. Laat 15min. koken. Mix en klaar!

Toast en garnituur

2 sneetjes brood
2 sneetjes geitenkaas
1 handvol walnoten
1 vijg
1 lepel honing
1/4 appel
1 handje sla
1 gele en 1 oranje tomaat
lente ui (afwerking)
Honing/mosterddressing

| 1. Snij het brood in driehoekjes en steek in de toaster.

| 2. Snij de appeltjes en de vijgen fijn. Snij ook de kaas in de vorm van de toast.

| 3. Haal de toast uit de toaster en beleg met de appel, wat honing, (tot hier kan je de toast nog even onder de grill leggen in de oven), de vijgen en enkele walnoten.

| 4. Snij de tomaatjes doe ze in een potje met de lente ui, peper en zout en wat olie. Doe wat mosterddressing op de sla. Dresseer op het bord.

Mosterd/honingdressing

1 tl honing
2 el balsamicoazijn
2 el mosterd
4 el olijfolie
peper & zout

| 1. Roer de mosterd met de honing en de balsamicoazijn. Klop er geleidelijk de olijfolie doorheen tot je een gladde dressing hebt. Breng op smaak met peper en zout.

Plaats een reactie