Quinoasalade met guacamole & zalm

10599314_890187997677479_1813420405099896452_n

150 gr quinoa
1/2 blik rode bonen
1 bosje lente ui
1 grote rode ajuin
1 bol mozarella
5 radijsjes
peterselie
enkele geroosterde pijnboompitjes
sesamzaadjes
1 avocado
2 sneetjes gerookte zalm
preischeuten
citroen
peper & zout & olijfolie (Extra Vierge)

| 1. Rooster de pijnboompitten ong. 5 min. op een middelhoog vuur. Constant roeren, ze branden snel aan. Zet ze apart om af te koelen.

| 2. Doe de ongekookte quinoa in een zeef en houd deze onder de koude kraan. Hiermee zorg je dat de zaadjes ‘open’ gaan staan en makkelijker kunnen koken. Daarna doe je de quinoa in een pan. Vul de pan vervolgens met een dubbele hoeveelheid vocht. Wanneer je bijvoorbeeld 1vol glas quinoa hebt, doe je 2 volle glazen water in de pan. Wanneer het water kookt, zet je het vuur laag en roer je alles af en toe goed door elkaar. Wacht tot al het vocht is verdwenen. De quinoa is goed wanneer het er wat glazig uitziet. Laat afkoelen.

| 3. Meng met de rode bonen, lente ui, rode ajuin, mozarella (in stukjes), peterselie, radijsjes, pijnboompitjes en een handje sesamzaadjes. Voeg een scheutje olijfolie toe (Extra Vierge).

| 4. Plet de avocado en kruid met peper en zout en een beetje citroensap.

| 5. Doe de quinoa in een kommetje en schep daarop een lepe avocado. Rol een sneetje zalm op en leg dit op de avocado. Werk af met wet preischeuten en enkele sesamzaadjes en wat peper en zout.

Avocado = Avocado beschermt bij hart- en vaataandoeningen, stimuleert de nieren, vertraagt het verouderingsproces, is goed voor de huid, zorgt ervoor dat uw spieren zich beter herstellen en ontwikkelen na zware fysieke inspanning en bevatten essentiële Omega3 vetten.

Quinoa = Helpt onze spieren en bloedvaten ontspannen. Mager alternatief voor rijst.

Radijs = Zit boordevol voedingsstoffen. Rijk aan vezels, anti-kankergroente, helpt tegen overgewicht. Helpt onze spieren en bloedvaten ontspannen.

Rode bonen = Zitten vol proteïnen, trage suikers, foliumzuur en ijzer. Er zit geen vet in.

Plaats een reactie