Halloumni salade met dressing van rode biet

10690359_906001646096114_3477694875937584970_n

Deze keer heb ik gekozen voor een salade met Halloumni, een Griekse bakkaas. Dat wil zeggen dat je de kaas dus kan bakken, zonder dat hij smelt. Hij krijgt zelfs een heerlijk krokant korstje.

De zoute smaak van halloumi, de romige structuur van avocado en de aardse tonen van rode biet vormen de perfecte combinatie voor een heerlijke salade.

1 zakje gemengde sla – met rode bietensla
1 pakje halloumi (250 gram)
1 1/2 gekookte biet
1 avocado
1/4 courgette
1/2 zoete puntpaprika
1 lente ui
1 handje gesneden verse oregano
1 el honing
sap van 1/2 citroen
30 ml olijfolie
peper en zout

| 1. Snij de rode biet in stukken en meng die, samen met het citroensap en de olijfolie in een blender tot een grove puree. Breng, indien nodig, op smaak met wat extra citroensap en of zout & peper.

| 2. Snij de courgettes in rondjes en bak ze aan in een grillpan tot ze beginnen te kleuren.

| 3. Doe de sla in een kom en meng er nog wat rode biet onder samen met de lente ui, de zoete paprika en de avocado. Kruiden met peper en zout en de honing.

| 4. Haal de courgetten uit de pan en doe er opnieuw wat olijfolie in. Snij de halloumni in plakjes (ongeveer 5 per pers.) en bak aan in de grillpan. Kruiden met peper en zout en de verse oregano. Niet te lang laten bakken wat anders wordt de kaas te hard. Best is 1 min. per kant.

| 5. Schik de sla op het bord en verdeel er de halloumini en de courgettenschijfjes over. Werk af met de rode bieten dressing.

Plaats een reactie