Crackers met kippenwit, zalm & guacamole

10509545_899947593368186_8057983371474744610_n

Crackers

100 gr gebroken lijnzaad
25 gr sesamzaad
25 gr zonnebloempitjes
25 gr chia zaad
25 gr pompoenpitjes
80 gr tarwemeel
1 tl bakpoeder
1 1/2 tl zout
2 el kokosolie
2 el honing
150 ml water

| 1. Verwarm de oven voor op 170°C.

| 2. Doe alle ingrediënten in een kom en voeg beetje bij beetje het water toe. Goed mengen/kneden tot je een plakkerige massa hebt. Leg bakpapier op een bakplaat en spreid het deeg hierop uit en rol goed plat met een deegrol. (Mijn crackers op de foto zijn iets te dik – deegrol heeft het laten afweten…)

| 3. Snij het deeg in langwerpige rechthoeken en zet in de oven voor ongeveer 45 min, tot de crackers helemaal droog en knapperig zijn.

BELEG met wat geitenkaas, een laagje guacamole (avocado, peper, zout, lente uit, limoen), wat rode ui, gerookte zalm en wat vijgen.

BELEG met een laagje tahini (sesampasta) of hummus, sesamzaadjes, wat kippenwit, lente ui en tomaatjes.

10672345_899947723368173_3104351320508825911_n

[TIP]
Deze superfoodcrackers zijn heerlijke broodvervangers voor ’s morgens. Ze bevatten heel veel vitaminen, mineralen, zorgen voor energie, een goede spijsvertering,…

Plaats een reactie